راهنمای خرید تشک

ویژه گیهای یک تشک خوب چیست

چند وقت پیش برای تخت خوابتان تشک خریدید؟ به 10 سال می‌رسد؟ 10 سال یعنی 3650 شب! ما در طول شب 40 مرتبه تکان می‌خوریم و در طول 10 سال، 150 هزار مرتبه روی بالش و تشکمان جابه‌جا می‌شویم. این حرکات فیزیکی سبب سایش و فرسودگی تشکمان می‌شوند. پس از 10 سال، 25 درصد از کیفیت بهترین نوع تشک‌ها و عالی‌ترین مارک‌ها کاسته می‌شود و این میزان درباره تشک‌های با کیفیت پایین‌تر 75 تا 100 درصد است. آمار نشان داده درصد زیادی از کسانی که تشک می‌خرند، از خرید خود ناراضی‌اند.
وقتی تشک شما نامرغوب باشد به دنبال خود ناراحتی‌های کمر، ستون فقرات و ناراحتی‌های خواب را به همراه می‌آورد. پس بهتر است برای سلامت خود مقداری هزینه کنید.

کی باید تشک را عوض کنیم؟
• اگر روی تشکتان فرورفتگی یا برجستگی می‌بینید، نشانه سایش مواد داخل تشک است.
• کف دو دستتان را روی تشک بگذارید و فشار دهید. آیا کف دستتان فرو می‌رود؟ در یک تشک سالم،‌ مواد داخلی در برابر فشار دست شما مقاوم‌اند و فرو نمی‌روند.
• روی تشک دراز بکشید. آیا این احساس را دارید که داخل تشک فرو می‌روید؟مراقب باشید یک تشک فرسوده می‌تواند به ماهیچه‌های کمر و ستون فقرات شما آسیب‌های جبران‌ناپذیری بزند.
• کنار تخت بنشینید. آیا وقتی بلند می‌شوید، ‌تشک حالت اولیه خود را پیدا می‌کند یا فرو رفته می‌شود؟ هرگونه علامت سایش به معنی نامناسب بودن تشک شماست و برای جلوگیری از بروز ناراحتی‌های جسمانی لازم است هرچه زودتر آن را عوض کنید.

چگونه تشک خوبی انتخاب کنیم؟
کیفیت خواب شما به کیفیت تشک و بالش شما وابسته است. تشک خوب تشکی است که سبب آرام شدن بدن شما و شل شدن عضلات‌تان شود و در عین حال، ستون فقرات شما روی آن احساس راحتی کند. عقاید و ایده‌های متفاوتی در مورد یک تشک خوب وجود دارد. این بار قصد داریم درست و غلط بودن این عقاید را با هم بررسی کنیم:

1) آیا تشک سفت بهتر از تشک نرم است؟
بله. تشک سفت بهتر است. به شما کمک می‌کند خواب بهتری داشته باشید و در عین حال دچار کمردرد نشوید اما توجه داشته باشید هرگز تشک خیلی سفت نخرید به‌خصوص اگر عادت دارید به پهلو بخوابید.

2) اگر به لاتکس حساسیت دارید، آیا هیچ‌وقت نمی‌توانید تشکی از این جنس بخرید؟
اصلا لاتکس در داخل تشک به کار رفته و ارتباط مستقیم با پوست شما ندارد. روی هیچ تشکی نوشته نشده است ابتدا یک شب روی آن بخوابید. اگر اثری از آلرژی به لاتکس مشاهده کردید تشک خود را عوض کنید! با این حال اگر گمان می‌کنید ممکن است دچار آلرژی شود، بهتر است تشکی از جنس لاتکس نخرید.

3) آیا هر 10 سال یک بار باید تشک و کفی تخت را عوض کرد؟
بله بهتر است که هر دو را با هم عوض کنید. کفی که 10 سال عمر داشته باشد مطمئنا استحکام خود را از دست داده است.

4) آیا هنگام خرید باید تشک را امتحان کرد؟
بله. حتما باید روی تشک خوابید. در صورتی که حس می‌کنید گردنتان داخل تشک فرو می‌رود، تشک سفت‌تری را انتخاب کنید. سر و گردن روی تشک باید وقتی به پهلو می‌خوابید، کاملا صاف بماند.

5) آیا برای تخت دو نفره می‌توان از دو تشک یک نفره استفاده کرد؟
خیر. تشکی که انتخاب می‌کنید باید با وزن و قد شما هماهنگی داشته باشد. (20 سانتی‌متر بلندتر از قد) برای تخت‌های دو نفره تنها در صورتی باید دو تشک گرفت که وزن افراد تفاوت فاحشی با هم داشته باشد. برعکس توصیه می‌شود همواره برای تخت‌های دو نفره از کفی‌های یک نفره استفاده شود.

5 نکته مهم
هرچند وقت یک بار تشکتان را سروته و پشت و رو کنید تا تمامی فشار روی یک نقطه نباشد و تشک‌تان پیش از موقع فرسوده نشود.

در بازار تشک‌های ضد باکتری و ضد کنه و… وجود دارد. بهتر است کمی بیشتر هزینه کنید و از این تشک‌ها بخرید تا سلامت شما در امان باشد.? هرگز تشک را تا نکنید زیرا ساختار سلولی آن شکسته شده و سبب فرسایش زودهنگام آن می‌شود.

تشک را مستقیم روی محلی که هوا از زیر آن رد و بدل نمی‌شود، قرار ندهید.? روی تشکتان حتما ملافه‌ای پهن کنید تا از کثیف و لک‌دار شدن آن جلوگیری کند. از سوی دیگر ملحفه جلوی سایش پارچه روی تشک را خواهد گرفت و به این ترتیب عمر تشک شما بیشتر خواهد شد.

چه موقع نیاز به یک تشک جدید دارم؟
برخی از نشانه هایی که خبر از لزوم تهیه یک تشک جدید می دهند، به شرح زیر می باشند:

  • وقتی از خواب بیدار می شوید درد خفیفی را در کمر خود احساس می کنید و تصور می کنید که از نظر فیزیکی به اندازه کافی استراحت نکرده اید.
  • در خانه فامیل و دوستان و یا اتاق های هتل خیلی بهتر و راحتتر از خانه خود می خوابید.
  • تشک شما دچار سائیدگی و پارگی های قابل رویت است.
  • فرو رفتگی و برآمدگی های ناخوشایندی در تشکتان ایجاد شده.

تشکی را بخرید که مناسب شماست
پیش از اینکه به فروشگاه بروید و مشغول خرید بشوید، ابتدا باید بدانید که نیاز شما در زمان خواب چیست. یک لحظه صبر کنید و در مورد شیوه زندگی خود فکر کنید؛ موقعیت بدن خود را بسنحید؛ در چه وضعیتی احساس راحتی می کنید؟ بعد به فضایی که در اختیار دارید فکر کنید. اگر متاهل هستید حتماً با همسرتان به خرید تشک بروید. این مهم است که تشکی را خریداری کنید که هم نیازهای شما را برآورده سازد و هم همسرتان در آن احساس راحتی و آرامش داشته باشد.

راحتی
دوره آن وقتی که می گفتند تشک حتماً باید سفت باشد به سر آمده. تحقیقات گویای این مطلب هستند که تشک های معمولی نسبت به تشک های سفت توانایی بیشتری در مهار کردن کمردرد دارند. یک تشک خوب تکیه گاه مناسبی برای بدن – از سر تا پا – است و حالت ستون فقرات را در همان وضعیت ایستاده نگه می دارد. در حین انتخاب بیشتر به وضعیت قرار گرفتن شانه، باسن، و کمر بر روی تشک دقت کنید چون در هنگام خواب بیشترین وزن بدن روی این نقاط می افتد. اگر نتوانید به راحتی وزنتان را به آن تکیه دهید، پس از مدتی دچار کمردرد می شوید.

دوام
کیفیت مواد به کار رفته مهم است. شاید برای خرید ستی که دارای کیفیت بهتری است مجبور به پرداخت هزینه بالاتری شوید، اما مطمئن باشید که ارزشش را دارد. با این کار نه تنها مدت زمان بیشتری می توانید از آن استفاده کنید بلکه بدنتان نیز در آرامش کامل به سر می برد.

فضا
اگر تشک خیلی کوچک باشد، آرامش و آزادی زمان خواب را از شما می گیرد. یک فرد سالم در حدود 60-40 مرتبه در طول شب غلت می خورد، بنابراین برای تجربه یک خواب راحت باید آزادی حرکتی داشته باشید.

جنس
کدام بهتر است؟ فوم، هوا، آب، لاتکس؟
این چهار ماده در ساختن تشک کاربرد فراوانی دارند و در حال حاضر نمونه های فوم فروش خوبی دارند. در رتبه بعد تشک های هوا قرار می گیرند که میزان سفتی آنها را می توان با یک کنترل از راه دور که به پمپ هوا متصل است تنظیم نمود. تشک های آبی نیز طرفداران خاص خودشان را دارند و استفاده از آنها شما را به یاد شب های فراموش نشدنی پیک نیک می اندازد. آخرین مدل هم نمونه های لاتکس هستند که فرق آنچنانی با انواع تشک های فنری ندارند. به هر حال تا زمانیکه خودتان شخصاً آنها را امتحان نکنید، نمی توانید انتخاب درستی داشته باشید.

تشک های پشمی: امروزه انواع ضد حریق آنها هم موجود می باشند و مناسب استفاده در چهار فصل هستند.

نخ های آلی: همانند پشم سازگار با محیط زیست هستند با این تفاوت که بخودی خود قابلیت ضد حریق بودن را ندارند و تنها با افزودن مواد شیمیایی می توان این قابلیت را به آنها اضافه کرد. اگر نسبت به مواد شیمیایی حساسیت دارید، پیش از خرید این نوع تشک ها باید با پزشک خود مشورت کنید.

لاتکس طبیعی: هسته اصلی تشک می تواند هم از فنر هم از فوم های انعطاف پذیر باشد. انتخاب بین این دو گزینه می بایست بر اساس راحتی و ترجیح شخصی صورت پذیرد؛ اما اگر قصد خرید یک تشک لاتکس با هسته فوم را دارید، بهتر است از فوم طبیعی استفاده کنید تا مواد پلی اورتان که دارای ترکیبات نفتی هستند در آن وجود نداشته باشند.

تشک باید سفت باشد یا نرم؟
من این سوال را با یک ارتوپد در میان گذاشتم و او پاسخ داد: تشک باید به اندازه ای سفت باشد که ستون مهره ها روی آن در “وضعیت عملکرد” (یعنی همان مقدار انحنایی که در حالت ایستاده در کمر وجود دارد) قرار بگیرد. اگر تشک آنقدر سفت باشد که این انحنا به طور کامل از بین برود و یا آنقدر نرم باشد که کمر بیش از اندازه انحنا پیدا کند، فرد دچار کمردرد می شود.

گارانتی
تقریباً هر مشکلی که شامل گارانتی بشود و براساس استفاده ناصحیح مصرف کننده ایجاد نشود. در همان یک ماه اول خودش را نشان می دهد.

نکاتی پیرامون مراقبت و نگهداری صحیح از تشک

  • اجازه ندهید بچه ها از آن به جای تشک آکروبات بازی استفاده کنند.
  • هر 6 ماه یکبار آنرا این رو و آنرو کرده و سر و ته نمایید.
  • هر 3 ماه یکبار هم از عرض و هم از طول ضربه های آرامی را به قسمت های مختلف آن وارد کنید

بعضی ها فکر می کنند پیشگیری و درمان بیماری ها فقط با قرص و دارو امکان دارد و بقیه امور زندگی، اینکه کجا بروند، کجا نروند، چطور بخورند و چطور بخوابند، ربطی به بیماری و سلامتی شان ندارد، برای مثال گمان می کنند هرجا که شد و با هر وضعیتی که بخوابند، در سلامت آنها تاثیری ندارد.

پدر سرفه می کند. پدر سال هاست که سرفه می کند. نیمه شب ها بچه ها با صدای سرفه پدر از خواب بیدار می شوند، اما از جایشان تکان نمی خورند. دراز کشیده در رختخواب در اتاق خودشان، چشم ها باز و دوخته به سقف گوش می دهند به صدای سرفه ها؛ مادر به آشپزخانه می رود و برای پدر آب می آورد و آرام پشتش می زند. پدر سرفه می کند… بچه ها آرام به خواب می روند و باز پدر سرفه می کند. سال هاست که سرفه می کند.

شاید شما هم در خانواده تان مشابه چنین موردی را داشته باشید: سرفه ها و تنگی نفس های شبانه.
در برخی بیماری های تنفسی، مثل آسم و بیماری انسداد مزمن ریوی، این حالت اتفاق می افتد، یعنی مدتی در حالت دراز کش بودن، باعث تشدید انسداد راه های هوایی و تنگ شدن آنها می شود و به این ترتیب سرفه و تنگی نفس اتفاق می افتد.

در نارسایی قلبی، وقتی قلب به اندازه کافی و موثر نتواند کار پمپ مانند خود را انجام دهد، چنین وضعیتی رخ می دهند؛ یعنی ریه فرد به حالت خوابیده نمی تواند کار خودش را به سرانجام برساند.

همین طور در بیماری های دیگری مانند بازگشت اسید از معده به مری که به دلیل بدکارکردن دریچه بین مری و معده به وجود می آید ممکن است چنین حالتی اتفاق بیفتد و درازکشیدن باعث برگشتن اسید از معده به مری شود و بنابراین فرد صبح ها با حالت ترش کردن و حتی تهوع و استفراغ بیدار می شود.

همه اینها نشان می دهد که خوابیدن در بعضی شرایط به جای آن که باعث تمدد اعصاب و آرامش و نیرو برای کار روزانه شود، می تواند نیرو و توان انسان را بگیرد و حتی او را دچار مشکلات مرگباری کند.

تنگی نفس، به خصوص اگر در بیماری آسم و یا نارسایی قلبی رخ دهد، مسئله ای ساده نیست و اگر به موقع به فرد کمک نشود، ممکن است جان او را هم بگیرد.

پس برای ایمنی و سلامت، حتی در اتاق خواب هم باید فکر کرد و برنامه ریزی داشت. اگر تا حالا گذرتان به بیمارستان افتاده باشد، شاید دقت کرده باشید که چطور تخت های بیمارستان، پشتی های قابل تنظیم دارند. دسته ای در کنار تخت ها در نظر گرفته شده که با چرخاندن آن می توان محلی را که زیر سر بیمار قرار می گیرد بالا و پایین برد.

این تنظیم ارتفاع، برای جلوگیری از همه این اتفاقاتی است که در بالا گفته شد.

کسانی که دچار هر یک از مشکلات آسم، نارسایی قلبی، ریفلاکس (بازگشت اسید از معده به مری) و یا بیماری انسداد مزمن ریوی و برونشیت مزمن هستند، باید ارتفاع سر خود را تا حدی که احساس راحتی در تنفس می کنند بالا بیاورند.

اما این بیماران وقتی از بیمارستان مرخص می شوند، چه باید کنند؟

تخت ها و تشک هایی که قابلیت تنظیم ارتفاع دارند و می توان آنها را در منزل هم استفاده کرد، برای این بیماران مناسب است. اما لازم نیست حتما تشک یا تخت شما شکل ویژه ای داشته باشند تا از خطرات فوق پیشگیری کنید. کافی است چند عدد بالش اضافه تر در دسترس داشته باشید و ارتفاع سر خود را با آنها هر تعداد که می خواهید تنظیم کنید.

اتفاقا ارتفاعی که در آن تنگی نفس یا سایر علایم را نداشته باشید، شاخص خوبی برای تعیین درجه پیشرفت بیماری تان خواهد بود. به این معنا که اگر در طی یک ماه متوجه شدید که برای یک خواب راحت باید بالش اضافه خارج کنید، باید برای تنظیم دوز داروهایتان به پزشک خود مراجعه کنید.

تشک,ویژگی‌های یک تشک خوب,ویژگی یک تشک مناسب

ntgrlvnx7v

آیا هر چه تشک سفت تر باشد، طبی تر است؟

البته فرورفتگی یکسانی که در اثر وزن بدن روی تشک ایجاد می شود، ممکن است باعث تشدید کمردرد در افراد حساس شود. ولی صرف اینکه تشک سفت به پیشگیری از کمردرد کمک می کند، یا آن را از بین می برد، موضوعی است که از لحاظ علمی ثابت نشده است.برای رفع این مشکل، تشک های اسفنجی هوشمند ساخته شده که می تواند درست متناسب با شکل بدن فرو برود و به این ترتیب از فشار نامتناسب روی کمر جلوگیری کند.

نکته ای که در مورد سفتی تشک وجود دارد آن است که برای برخی افراد تشک های سفت نه تنها مفید نیست، بلکه ضرر هم دارد. نمونه مهم، افراد مبتلا به دیابت هستند که چون مستعد ابتلا به زخم هایی موسوم به زخم ناشی از فشار هستند، باید از واردشدن فشار زیاد و مستمر روی هر قسمت از بدن خود جلوگیری کنند، مثلا پاشنه پا در این افراد ممکن است دچار این نوع فشار مستمر و درنتیجه زخم ناشی از فشار شود.

به همین علت افراد مبتلا به دیابت هرگز نباید از تشک های سفت استفاده کنند.

همچنین افراد سالمند به دلیل آنکه چربی زیر پوست کمتری دارند، نباید روی تشک های سفت بخوابند.چربی زیر پوست به عنوان یک بالشتک محافظ عمل می کند و نمی گذارد فشار ناشی از وزن بدن روی پوست وارد شود. وقتی مقدار این چربی کم شود و همین طور به دلیل شکنندگی و حساس شدن پوست در سنین بالا، حتی فشار کم نیز می تواند باعث آسیب پوست و زیر پوست شود.

سالمندانی که مشکل حرکتی دارند و در موقع خوابیدن کمتر می توانند جابه جا شوند، باید کاملا متوجه این نکته باشند. زخم بستر مشکلی است که به همین ترتیب در این افراد به وجود می آید و متاسفانه اگر پیشگیری نشود، درمان آن به سختی ممکن خواهد بود.

برای این منظور تشک هایی که به تشک مواج معروفند ساخته شده اند که علاوه بر حالت اسفنجی که در بالا گفتیم، می توانند لرزه هایی هم ایجاد کنند. این لرزه ها تا حدودی کار همان حرکات طبیعی را برای عضلات انجام می دهند، یعنی نمی گذارند خون در آنها تجمع پیدا کند.

همچنین این تشک ها برای کسانی که در پاهایشان مشکل عروقی وجود دارد، مثل واریس یا پاهایشان زود ورم می کند یا به کمردرد دچارند، می تواند تشک های مطلوبی باشد.برخی انواع پیشرفته تر این تشک ها ممکن است علاوه بر ماساژهای آهسته و مداوم، کمی گرما هم تولید کند که هم باعث آرامش بیشتر در حین خواب می شود و هم دردهای عضلانی و خستگی های مفرط را تسکین می دهد.

تشک مناسب بالاخره چه جور تشکی است؟

غیر از نکاتی که گفته شد، شاید بهترین راه تشخیص یک تشک مناسب آن است که آن تشک، مناسب شما باشد، یعنی در صورتی که بیماری خاصی ندارید، خودتان بهترین شخصی هستید که می توانید تشک مناسب خود را انتخاب کنید. بنابراین دقت کنید و سعی نمایید قبل از خرید، حتما انتخابتان را امتحان کرده باشید.

با این حال، همه مشکلات خواب با تشک حل نخواهد شد؛ مشکلاتی مثل بی خوابی، خرخر موقع خواب، وقفه های تنفسی حین خواب یا برخی دردهای عضلانی با منشا ناشناخته است
ولی توجه داشته باشید که ممکن است خواب نامناسب شما مثل زیاد خواب دیدن و یا نداشتن خواب عمیق، یا بیدار شدن و از خواب پریدن مکرر در طی شب، به علت تشک یا وضعیت خوابیدن نامناسب شما باشد. پس هرچه سریع تر درباره رفع آن فکری کنید.

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت هارمونی می باشد